Primăria

Consiliul local

Oraşul Sărmaşu

Informaţii publice

Informații utile

Turism

zilele orasului 2016

Proiecte, investiții și strategii

Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență

Siguranta locuintei
Votul ilegal
SIPOCA
Inchide

Trimite unui prieten

În atenţia proprietarilor şi deţinătorilor de câini

Exportă PDF - În atenţia proprietarilor şi deţinătorilor de câini Tipăreşte pagina - În atenţia proprietarilor şi deţinătorilor de câini Trimite unui prieten - În atenţia proprietarilor şi deţinătorilor de câini

         Prin prezenta aducem la cunoştinţa tuturor proprietarilor, deţinătorilor de câini, obligaţia microcipării câinilor - conform Ordinului nr. 1/2014 privind aprobarea Normelor privind identificarea şi înregistrarea câinilor cu stăpân.
          În vederea conformării legislaţiei în vigoare fiecare proprietar, deţinător de câini trebuie să se adreseze unui cabinet medical veterniar care este autorizat în acest sens, în vederea achiziţionării şi montării de către medicul veterinar a microcipului.
           Microcipul conţine date, un număr de identificare a câinelui, datele stăpânului cu nume, prenume, adresă. În cazul în care câinele se pierde, se poate identifica şi se poate înapoia proprietarului.
           La nivelul judeţului are loc vaccinarea antirabică a câinilor, iar vaccinarea se poate efectua doar pe câinii microcipaţi.
           La sfârşitul lunii februarie se va face o analiză a campaniei de vaccinare şi microcipare de către DSVSA Mureş, urmând să înştiiţeze Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară pentru Siguranţa Alimentelor, iar cei care nu au respectat legea vor fi pasibili de o amenda contravenţională.Înapoi la Anunţuri, comunicate şi evenimente